Έλεγχος καταλληλότητος υπό ένταξη ΚΣΕ Β’ Επιπέδου

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά στην Πράξη: «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» που είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση»

Απευθύνεται στα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών της Πράξης, σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση – Πρόσκληση στον κόμβο ενημέρωσης της Πράξης στις 22/06/2010 καθώς και εν συνεχεία στο πλαίσιο της σχετικής Πρόσκλησης που δημοσιεύθηκε την 20/9/2010 σχετικά με την επικαιροποίηση – εμπλουτισμό του Μητρώου ΚΣΕ.

Με την παρούσα δρομολογούνται οι διαδικασίες ελέγχου του εξοπλισμού και του λογισμικού του εργαστηρίου υπολογιστών που διαθέτουν τα ΚΣΕ που μέχρι τώρα εκδήλωσαν ενδιαφέρον, στο πλαίσιο πιστοποίησης της καταλληλότητας τους για την υλοποίηση της εν λόγω επιμόρφωσης και καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των διαδικασιών αυτών. Ο προγραμματισμός πιστοποιήσεων καταλληλότητας θα εξακολουθήσει μέχρι να καλύψει το σύνολο των φορέων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον (η λήξη υποβολής αιτήσεων έχει προθεσμία την 5/10/2010).

Συγκεκριμένα, με τη χρήση ειδικού λογισμικού καταγραφής υλικού και λογισμικού και ακολουθώντας κατάλληλες οδηγίες, καλούνται να παράξουν και να μας στείλουν αναφορές σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα λογισμικά που είναι εγκατεστημένα στους υπολογιστές του εργαστηρίου τους. Το λογισμικό καταγραφής, καθώς και οδηγίες χρήσης είναι διαθέσιμα εδώ.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις αναφορικά με τον εξοπλισμό και τα λογισμικά που απαιτούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης για καθένα κλάδο εκπαιδευτικών περιλαμβάνονται στην παραπάνω Πρόσκληση (δείτε εδώ).  Θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί όλα τα εκπαιδευτικά λογισμικά που απαιτούνται για όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών που έχουν περιλάβει στην αίτησή τους, πριν να «τρέξουν» το λογισμικό καταγραφής.

Για όσες αίθουσες διαπιστωθεί ότι ικανοποιούν τις ελάχιστες απαιτήσεις εξοπλισμού (βλ. Παράρτημα Ι της Πρόσκλησης) θα ακολουθήσει συμπληρωματικός απομακρυσμένος έλεγχος των εγκατεστημένων εκπαιδευτικών λογισμικών σε υπολογιστές του εργαστηρίου.  Οδηγίες και ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία απομακρυσμένου ελέγχου θα αποστέλλονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου καταλληλότητας κάθε αίθουσας.

Πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των εκπαιδευτικών λογισμικών, καθώς και τα ίδια τα λογισμικά τα οποία το ΥΠΔΒΜΘ έχει κατάλληλα δικαιώματα για χρήση στην επιμόρφωση, μπορείτε να βρείτε στη «Βιβλιοθήκη Υλικού» της «Πύλης Ενημέρωσης και Συνεργασίας» της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr. Δείτε επίσης εδώ (σχετική «συχνή ερώτηση») για περισσότερες πληροφορίες.

Παρακαλούμε για την ανταπόκριση των Φορέων με την αποστολή των απαιτούμενων αρχείων καταγραφής σύμφωνα με τις οδηγίες, με e-mail στη διεύθυνση b-epipedo2@cti.gr το αργότερο μέχρι 6 Οκτωβρίου 2010.  Φορείς που δεν θα ανταποκριθούν σε αυτή την προθεσμία δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στην τρέχουσα επικαιροποίηση του Μητρώου ΚΣΕ και ως εκ τούτου δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην επικείμενη περίοδο επιμόρφωσης (Δεκέμβριος 2010 – Μάιος 2011)

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: