«Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία

Η φωτογραφία είναι του/της Kyle Tsui

Στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία» γίνεται προσπάθεια εισαγωγής των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Α/θμια εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και την βελτίωση της διδακτικής πρακτικής, της διαδικασίας μάθησης και της επικοινωνίας με τη χρήση καινοτόμων μέσων διδασκαλίας για την υποστήριξη της διδακτικής διαδικασίας.

Μέσω του δικτύου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΔΣ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός Α/θμιας να έχει εργαλεία ΤΠΕ που θα χρησιμοποιήσει κατά την διδακτική διαδικασία .

Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης όπως μεριμνήσουν άμεσα με ευθύνη τους, να ειδοποιηθούν οι Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων οι οποίες θα λειτουργήσουν κατά το Σχολικό έτος 2010-2011 με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Υ.Α. Φ.3/609/60745/Γ1/28-5-2010 (ΦΕΚ 804 /9-6-2010/ τ.Β΄) και την Φ.3/724/71442/Γ1/18-6-2010 (ΦΕΚ 1048/12-7-2010/τ.Β΄) τροποποίηση), ώστε να συγκληθούν οι αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές προκειμένου να υποβάλλουν το Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης (ΤΔΠΠ)  και τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα για το «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία», έως 24/9/2010, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Σας επισυνάπτουμε τις οδηγίες που αφορούν στην υλοποίηση της Πράξης και στη συμπλήρωση ΤΔΠΠ και των συνοδευτικών εγγράφων. Οι οδηγίες και όλα τα σχετικά πρότυπα εγγράφων, όπως αυτά έχουν προδιαγραφεί από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων – Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, που αφορούν στη διεξαγωγή του Διαγωνισμού, στην υπογραφή σύμβασης. στην παραλαβή–εγκατάσταση των υλικών και την αποπληρωμή του αναδόχου – κλείσιμο του έργου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  http://p80-laptops.sch.gr

Μιχάλης Κοντογιάννης

Π.80: «Φορητοί Υπολογιστές».

Πρότυπα Έντυπα και Οδηγίες για την για τη Διαδικασία Α : Συμπλήρωση ΤΔΠΠ

Έντυπα:

  1. Οδηγίες Συμπλήρωσης  (.doc)
  2. Διαχειριστική Επάρκεια Σχολικών Επιτροπών  (.doc)
  3. Έντυπο 1 – Απόφαση Υποβολής Πρότασης  (.doc)
  4. Έντυπο 2 – Απόφαση Ορισμού Υπευθύνου  (.doc)
  5. Έντυπο 3 – Αίτηση Χρηματοδότησης  (.doc)
  6. Έντυπο 4 – Βεβαίωση Μη Διπλής Χρηματοδότησης  (.doc)
  7. Έντυπο 5 – Συμπλήρωση ΤΔΠΠ Προσυμπληρωμένο  (.doc)
  8. Έντυπο 6 – Έντυπα Ανάλυσης Κόστους  (.xls)
  9. Σχέδιο Πρακτικού Σχολικής Επιτροπής  (.doc)
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: