Το Ελληνικό μοντέλο

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς που επέλεξαν αυτά τα θέματα στις εξετάσεις. Είναι τόσο απλό σε έναν εκπαιδευτικό μέσα σε 4 ώρες να απαντήσει στις σαφέστατες αυτές ερωτήσεις και να γράψει ένα σενάριο για ένα θέμα από όλη την ύλη τριών τάξεων τουλάχιστο. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως ο Έλληνας εκπαιδευτικός παίζει τα λογισμικά αυτά στα δάχτυλά του και κατέχει αναπάσα στιγμή και ώρα κάθε παράγραφο της ύλης ώστε αυτόματα να ενεργεί. Για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο κοντά είναι οι πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι στην πραγματικότητα. Πόσο αγωνιούν για να διώξουν λίγο από το άγχος που φορτώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί, που προσπαθούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Συνεχίζουμε έτσι. Δυνατά. Σε πολύ λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν όχι για το φινλανδικό μα για το ελληνικό μοντέλο.

 

Από το φόρουμ συζητήσεων Β’ Επιπέδου.

Συγγραφέας Ι. Νάκης Επιμορφωτής Β΄Επιπέδου

 1. #1 by elena on 12 Νοεμβρίου, 2008 - 5:39 μμ

  Είναι εντυπωσιακή η προχειρότητα. Οι δε απαντήσεις και τα σχόλια στην παρατήρηση του Γιάννη είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Πάντα υπάρχει μια λογικοφανής απάντηση για να δικαιολογήσει κανείς γιατί τα πράγματα έγιναν έτσι και όχι αλλιώς, δηλαδή όπως θα έπρεπε, πιο κοντά σε εκπαίδευση επαγγελματιών εκπαιδευτικών και όχι φοιτητών, σε φυσιολογικό χρονικό διάστημα και όχι συμπιεσμένο. Και μιας και το τελευταίο θρανίο είναι ο «τόπος συνάντησης» των επιμορφωτών συναδέλφων, και μιας και δεν προβλέπεται άμεσα εξ επαφής συνάντηση, έχω περιέργεια να μάθω, τι; σας άρεσε; θα το ξανακάνατε άμεσα; μείνατε ικανοποιημένοι; απογοητευμένοι;

 2. #2 by christos on 12 Νοεμβρίου, 2008 - 9:15 μμ

  Απάντηση στην Έλενα:
  Ναι, μου άρεσε πολύ. (…η παρέα σας!)
  Θα το ξανάκανα. (…τις οινοκατανύξεις!)
  Και βέβαια έμεινα ικανοποιημένος (…τόσα λεφτά πήραμε!)

  Απάντηση στον Γιάννη:
  Αυτά παθαίνει όποιος αναζητεί τη σοφία στα λόγια των πάνσοφων πανεπιστημιακών μας και δεν συγκεντρώνεται στην αποστολή που του έχει αναταθεί για οινοσυμπόσια με τους συναδέλφους του (εκεί μπορεί να βρει και λίγα ψήγματα …σοφίας!)

  Σοβαρά τώρα:
  Για να καταλάβετε ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Νάκης, σας πληροφορώ ότι είχε συγκεντρώσει προχτές, στο Δημοτικό του Άργους, εκτός ωραρίου και χωρίς να του το ζητήσει κανείς, τους επιμορφούμενούς του για να τους προετοιμάσει στα θέματα των εξετάσεων.
  Αγωνία ΔΑΣΚΑΛΟΥ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: